Zardevanje

“Hitro zardim. Ko sem športno aktiven/a, sem v obraz bolj rdeč/a kot ostali. Če jem preslano hrano, pekoče začimbe, sem v stresu ali bolezni, se prav tako pojavi rdečica. Večina krem mi ne paše…”

Nehaj se slepiti. Začni z ukrepi proti rozaceji. Rozaceja, ki ni pravilno tretirana, vedno napreduje v višje stadije.

Začne se z zardevanjem. Ob čedalje večih situacijah. Če ostanete pozorni, boste rdečico opazili tudi ob temperaturnih spremembah, slani, začinjeni, beljakovinsko bogati hrani, povečani športni aktivnosti. Ob vsakem povečanem bitju srca. Žilice bodo začele prosevati skozi kožo. Zardevanje boste čutili kot toploto na obrazu. Točno boste vedeli kaj se dogaja. Zardeli boste ob situacijah, ki se vam ne bodo zdele vredne zardevanja…

Nihče ne zaganja panike.

Dokler ta ista rdečica ne začne podaljševati svoje prosotnosti. Potem postane malenkost nadležna.

Običajne kreme, ki smo jo uporabljali, nam ne pašejo več. Nismo prepričani ali je koža mastna ali suha, imamo občutek, da moramo dati “nekaj gor”, potem pa se ne moremo znebiti občutka, da nam je v obraz vroče. In da nas morda malenkost žgečka. Pa si speremo dol.

Najdemo kreme za očutljivo kožo. Če imamo srečo, naletimo na linijo izdelkov za rozalično kožo. In smo veseli. Ker nam je bolje. Takrat že vemo, da se je naša koža spremenila, z rdečico, ki je zdaj že konstantno prisotna, pa se “moramo sprijazniti”. Pa je res tako?

80% ljudi, ki ima rozacejo, tega ne ve!

Bodite vedoželjni. Iščite informacije. Rozaceja, ki ni zdravljena, vedno napreduje v višje stadije. Kaj je naslednji stadij? Papule in pustule. Se boste spraševali, ali so to PMS mozoljčki, je kriva zadnja krema, ki jo je priporočila prijateljica ali upali, da bo minilo? Ne bo. Lahko traja mesece ali celo leta, da rozaceja napreduje. Preprečite lahko njeno napredovanje, zelo težko pa boste zavrteli čas nazaj. Če sumite, da ste na tej poti, začnite ukrepati takoj. Lahko pobrskate za slikami višjih stadijev rozaceje, gomoljastih nosov in rdečih beločnic, za katere niso (vedno) krivi starost in alkoholna odvisnost, ampak preddispozicija za rozalično kožo. Poskusite z ukrepi, ki jih najdete na spodnjih povezavah. Če bodo pomagali, ste si lahko hvaležni. Če ne, pa problema nimate oziroma potrebujete nasvet specialista.

 

Dieta za rozalično kožo
Nega rozalične kože
Zdravljenje rozalične kože

Komentiranje je onemogočeno..