razpokane roke, vraščene dlake in svetleče pore- juhu zima!

Mraz, veter in centralna kurjava puščajo posledice tudi na naši koži. Na zimo jo je potrebno pripraviti in ji posvečati dodatno pozornost skozi celotno obdobje. Ob nepravilni negi bodo naše roke razpokane, noge polne vraščenih dlak, obraz pa izsušen in svetleč.

obraz

Prvo pozornost navadno najprej namenimo obrazu, saj ga ne moremo skriti pod dolgimi hlačami in zaprtimi čevlji. Navadno je potreba, da moramo v zimskih mesecih uporabljati malenkost drugačne izdelke za nego obraza, kot v poletnih, saj so potrebe kože takrat drugačne. Tiste, s suhim tipom kože, se tega še kako dobro zavedate. Tudi tiste z mastnim tipom bodite pazljive, da se vam povrhnjica ne bo pretirano izsušila. Pomanjkanje vlage v koži bo namreč povzročilo, da bo koža začela izločati več maščobe, da se bo lahko zaščitila.

Posledica je svetleča, mastna koža, ki zateguje in je nagnjena k mašenju por. Če dodatne maščobe koža ni sposobna proizvesti, kot je značilno za suhe tipe kož, pa se bo začela luščiti in zategovati, poveča se možnost okužb in dermatitisov. Ne nazadnje, je pomanjkanje vlage v koži prvi razlog za prezgodnje staranje kože.
Poskrbite torej za ustrezno nego v obliki krem, ki jo obvezno nanašajte vsaj zvečer. Čistila naj bodo vlažilna, če je potrebno, tudi mastna. 1x tedensko si privoščite hranilno masko ali vlažilno oblogo iz gline in olivnega olja, priporočljiva je tudi uporaba serumov.

telo

Predvsem po nogah boste opazile, da se koža v zimskih mesecih hitreje izsuši. Dodaten razlog, k vsemu naštetemu, je tudi uporaba neprimernih nogavic. Uporabljajte najlonke z visoko vsebnostjo lycre oz. poskusite z bombažnimi. 1x tedensko si privoščite olivni tretma, pri katerem se po telesu namažite z oljem in zrgnite s soljo. Na ta način boste kožo navlažili in jo rešili odmrlih celic, kar bo pripomoglo k manjšemu vraščanju dlačic. Če je potreba, kožo med posameznimi tretmaji negujte še dodatno, pri čemer uporabljajte naravna olja ali certificirano kozmetiko.

stopala

Niso redke tiste, ki tudi svoja stopala v zimskih mesecih rade zanemarijo. Potrebno je opozoriti, da se koža na stopalih prav tako rada izsuši, še posebej, če se odvečna koža prekomerno nalaga. Plasti neodstranjene kože lahko popokajo, kar povzroča bolečine in infekcije.
Neprimerna premočljiva obutev nas v nepredvidljivih vremenskih razmerah lahko hitro pusti na cedilu. Investirajte v usnjene čeveljce ali vrzite v torbico dodaten par nogavic, v katere se boste lahko preobule in tako zmanjšale možnost okužbe z glivicami, katerim so mokre noge še kako všeč.

roke

Se vam dogaja, da roke kar naprej mažete s kremo, pa so še kar suhe, luskinaste in razpokane? Nekaj delate narobe.

Za začetek pospravite volnene rokavice, četudi ste mnenja, da vas takšne najbolj grejejo. Omislite si usnjene, ki naj bodo podložene s svilo. Predno si jih nataknete, roke namažite s kakovostno kremo, ki naj vsebuje naravna negovalna olja; kakav, mandelj, kokos, oliva, avokado…, od kemičnih sestavin je sprejemljiv glycerin.

Kreme ne nanašajte prepogosto, ker boste dosegli kontra učinek. Predno se odpravite ven in po potrebi še pred spanjem, 2-3x dnevno je več kot dovolj!

Že res, da pozimi večino telesa skrivamo za dolgimi oblačili, vendar same vemo, da če smo pod njimi urejene, se počutimo boljše. Če se počutimo dobro, na svet gledamo pozitivneje in oddajamo prijetnejšo energijo. “Feed back” ki ga ob tem dobimo, nam da motivacijo, zagon in veselje pri vsakdanjih obveznostih in opravilih.

Bodite torej lepe, tudi pozimi!

Mi vam pri tem z veseljem pomagamo. Preveri kako.

Komentiranje je onemogočeno..