Nasvetki za zimsko nego kože

Večina se nas pozimi srečuje z izsušeno povrhnjico, pordečeno kožo ali prekomernim mastenjem kože, včasih ob sočasnem luščenju le-te. Kriv je mraz, centralno ogrevanje in neprilagojena nega kože.

Mraz na koži lahko povzroči poškodbe žilja. Čimbolj direkten je kontakt površine kože s hladnim zrakom, lažje te poškodbe nastanejo. Da bi kožo zaščitili, čez dan na njo nanašamo mastne preparate, ki preprečijo, da bi voda (iz snega, megle, dežja…) na koži zmrznila, hkrati pa hlad v manjši meri tudi odbijajo.

Ker se pri nizkih temperaturah, sploh v kombinaciji z izsušujočim centralnim ogrevanjem, zmanjša tudi voljnost kože, čez noč uporabljamo pripravke z visoko vsebnostjo vlažilnih faktorjev.

Kadar opažate izsušeno kožo ob sočasnem prekomernem mastenju, gre za poskus kože po nadomeščanju pomanjkanja vlage s prekomernim izločanjem maščobe. To se rado zgodi predvsem z maščobo bogatim kožam. Te pred mrazom zavarujte z vlažilnimi komponentami v kombinaciji z nekomedogenimi filmogenimi sredstvi, ponoči pa nahranite z vlažilnimi emulzijami.
Ne pozabite na primeren vnos dnevne tekočine v telo, privoščite si kakšno vlažilno masko in na radiatorje postavite posode z vodo, da zrak v bivalnih prostorih ne bo presuh.

Za nego suhe kože po telesu, pa je odlična nega z olji. Olja imajo zaščitne lastnosti, veliko pa je takih, ki imajo tudi izjemne vlažilne sposobnosti. Lahko jih uporabite namesto kreme, kjer oblačila zavarujete tako, da pod njih oblečete nogavice ali temno perilo, lahko pa olje na koži pustite nekaj časa učinkovati, preostanek pa obrišete s temnejšo brisačo. Olja naj bodo naravna in brez nepotrebnih primesi, najbolje, da se ozrete po biološko pridelanih.

Koža vam bo hvaležna in vi njej!

 

Morda bi vas zanimalo: Opis storitev; Nega obraza

Komentiranje je onemogočeno..