Zimska nega las

Zaradi centralnega ogrevanja  in povečane koncentracije smoga v ozračju, kateremu so lasje v zimskih mesecih bolj izpostavljeni, so temu primerno bolj poškodovani. Priporoča se, da jih zato zaščitimo in primerno negujemo, da ne bodo izgubljali vlage, hranil ter se zaradi tega lomili, cepili in izgubljali svojo barvo.

Frizerka Katja Kačič svetuje uporabo hranilnih šamponov in balzamov z dodatki hidratantnih sestavin. “Pri domači negi vsaj enkrat tedensko uporabite masko za lase,” svetuje. “Za izpiranje uporabljajte mlačno, ne pretoplo vodo, saj vroča voda pospešuje delovanje lojnic, zaradi katerih se bodo lasje prej zmastili. Uporabo fena, likalnika in kodralnika omejite, saj vroč zrak lahko izsuši konice. Če se temu ne morete odpovedati, lase prej zaščitite z vlažilnimi balzami, ki se ne izpirajo in pripravki za zaščito pred toploto”, priporoča. “Naravno sušenje las se sicer priporoča prav v vseh letnih časih”, zaključi.

Na splošno pretopel ali prehladen zrak ni ugoden za lase. Predno se torej odpravite ven, ne pozabite s seboj vzeti kape. Manj vas bo zeblo, zaščitili pa boste tudi lase.

Komentiranje je onemogočeno..