Nega kože pri 20, 30, 40 in 50+ letih

NEGA KOŽE PRI 20 LETIH

Nega mladostne kože ni zahtevna. Če imate težave z mozoljčki, pazite le, da kože v želji po čisti koži ne boste preveč izsušili, ker imate zaradi tega lahko težave kasneje. Uporabljajte čistilna sredstva, ki kože ne izsušujejo, proti mašenju por uporabljajte salicilno kislino in glinene maske. Čas je, da poiščete svojo prvo kremo, ki naj bo predvsem vlažilna.

NEGA KOŽE PRI 30 LETIH

Čas je, da svoji koži namenite več pozornosti. V tem obdobju se bodo začele pojavljati prve gubice, koža bo začela izgubljati zaloge vlage, postala bo bolj občutljiva.
Če do sedaj še niste začeli obiskovati kozmetičarke, si nego obraza privoščite vsaj 3-4x letno, ko se menjajo letni časi. Takrat boste spremembe na koži najbolj opazili.
V svojo dnevno nego vključite čistila, ki nikakor ne smejo izsuševati kože (čistilna mleka pred čistilnimi geli), dodajte tonike s hijaluronsko kislino za dovajanje izgubljene vlage, salicilno kislino za čiščenje, pomirjanje in glajenje, glikolno kislino za pospeševanje regeneracije, občasno pa kožo osvežite z AHA kislinami, ki bodo uravnoveslile delovanje lojnic in znojnic, kožo očistile, navlažile, napele, zgladile ter pospešile regeneracijo, prekrvavitev in njeno oskrbo s hranilnimi snovmi. Na kislinske premaze močnejših koncentracij se lahko odpravite tudi v kozmetični salon (priporočamo). Kremo zamenjajte s tako, ki bo vsebovala vitamine, saj koža v tem obdobju že kaže posledice oksidativnega stresa.

NEGA KOŽE PRI 40 LETIH

Če do sedaj še niste izbrale svoje najljubše kozmetičarke, je zdaj zadnji čas. Z rednimi obiski boste tudi pri 40-ih lahko izgledali mladostno. Ponudila vam bo močnejše pilinge s sadnimi kislinami, laserske tretmaje in radiofrekvenco, saj se koža pri 40-em začne vidno povešati, tonus upada, gubice postajajo globje, prekrvavitev in oskrba s hranilnimi snovmi je osiromašena, kar se izraža na sivkastemu tonu in povrhnjici brez značilnega, zdravega leska.
V dnevno nego vključite kreme s kolagenom in elastinom, čas bo tudi za postopno uvedbo peptidov in retinoidov, ki pospešujejo obnavljanje kolagena v koži sami. Za zdravljenje hiperpigmentacij se dobro obnese hidrakinon.

NEGA KOŽE PO 50 LETU

Po 50 letu smisel nege ni več v preprečevanju in zaščiti, ampak v popravljanju. Za dnevno nego uporabljajte bogate preparate, ki ste jih v prejšnjih letih dopolnjevali, če je potrebno, kremo ali serum nanesite večkrat na dan. Nego kombinirajte s salonskimi tretmaji in aparaturnimi tehnikami, ki naj bodo bolj pogosti. Večina salonov vam bo na paket storitev ponudila popust. Estetsko kirurške klinike ponujajo tudi invazivnejše metode pomlajevanja, od polnil do gladitve in napenjanja.

PS

V nobenem od teh obdobij, ne pozabite na nasmeh. Z njim je vsak obraz lep. 🙂

Komentiranje je onemogočeno..