konec poletja-konec lepe kože?

Vedno, ko pridem z dopusta, se mi koža zmasti, napadejo me mozolji in na splošno sem v obraz vsa siva in ovenela. Po telesu se luščim, zateguje me in srbi. Tudi lasje so mastni, polomljeni in brez leska. Da o nohtih niti ne govorim!

Gre za normalen proces čiščenja in regeneracije kože. Izpostavljena je bila UV žarkom, slani vodi in vetru, dnevno pacana s tisoč in eno, nemalokrat neprimerno, sončno kremo. Izsušena je in poškodovana, primanjkuje ji hranil in vitaminov.

Z leti sem se naučila, da je na to pametno misliti že par dni pred odhodom domov. Zato rada obiščem kakšnega dalmatinskega oljkarja in v že tako natrpan avto stisnem še nekaj steklenic pravega olivnega olja. Na stojnicah nabavim par eteričnih olj, obvezno 100%, najraje sivko, citruse in borovce. Če se da, se ustavim še v Sečovljah po kilo grobe, morske soli.

Ko se začnejo pusti jesenski dnevi, ko me že pošteno zebe in dež kar noče ponehati, me koža že obupno kliče na pomoč. Takrat se neko nedeljsko popoldne zaprem v kopalnico in si privoščim domači tretma.

V izparilnik kanem par kapljic sivkinega eteričnega olja, ki lepo pomirja čute in dušo odpelje nazaj na Jadran. Začnem kar pri laseh, ki jih izdatno natrem z olivnim oljem. Neverjetno hitro posrkajo neizmerne količine zlate, viskozne tekočine in uboga grivica se mi kar malo zasmili. Z veliko sponko jo spnem na vrhu glave in pustim v marinadi celoten nadaljni tretma.

V preostanek olja kanem nekaj kapljic citrusovega eteričnega olja, z borovci pa aromatiziram morsko sol. Citrusi in iglavci so znani po svojem odvajalnem delovanju in ugodno vplivajo na odstranjevanja celulita. Na debelo se zato po telesu najprej namažem z oljno mešanico, katere glavna značilnost je neizmerno vlaženje. Dodatek dišav ubije morda malo neprijeten vonj olivnega olja, rahlo masiranje pa poživi tako krvni, kot tudi limfni obtok. Nato v roke stresem sol in se z njo konkretno zdrgnem po celem telesu. Koža v trenutku postane bolj prekrvavljena, mehka in sijoča. Za obraz soli ne smete uporabiti, saj so njeni ostri robovi za to občutljivo področje pregrobi! Za piling obraza raje poskusite s kombinacijo olivnega olja in koruznega ali pšeničnega zdroba. Eterična olja v izogib iritacijam raje izpustite, glede olivnega pa vas ne rabi skrbeti. Dobro ga prenaša večina kož, ustreza vsem tipom, znano pa je tudi po svoji nekomedogeni naravi.
Če vam je od malice ostalo kaj sadja ali od kosila nekaj zelenjave, vrzite vse skupaj v mešalnik in si naredite domačo vitaminsko masko, ki bo koži povrnila del prepotrebnih vitaminov. Da vam zmes ne bo polzela z obraza, jo lahko zgostite z glino, jajčnim beljakom ali Gustinom.

Ko boste obloge spirali s telesa, uporabite samo vodo. Ker imajo olja tudi čistilne lastnosti, ne potrebujete dodatkov v obliki gelov za tuširanje, da se boste počitili čiste. Z dodajanjem eteričnih olj boste ohranili prijetno aromo, na koži pa pustili potreben film, ki bo kožo ščitil pred izsušitvijo.
Enako velja za obraz, pri laseh pa ne štedite s šamponom. V izogib mastnim lasem že naslednji dan, morate olje popolnoma odstraniti z njih. Priporočam vsaj dvakratno šamponiranje z močnim izpiranjem.

Tovrstni domači tretma je najcenejši, najbolj naraven in najpreprostejši način, da svoji koži v podopustniškem obdobju pomagate k boljšemu izgledu.

Če to ne bo zadostovalo oziroma bi svoji koži želeli ponuditi več, se oglasite v svojem najljubšem kozmetičnem salonu, kjer vam bodo v tem času znali ponuditi prilagojene tretmaje neg obraza, ki bodo vašo kožo zasičile z vlago, vitamini in hranili, jo očistili nesnag, revitalizirali ter ji pomagali k hitrejši regeneraciji in sijočemu, zdravemu izgledu.

 

Preberite tudi: Opis storitev; Nega obraza

Komentiranje je onemogočeno..