depilacija med nosečnostjo

Koža je v nosečnosti spremenjene kakovosti, zato ni čudno, da se sicer rutinsko opravilo slej, kot prej, postavi pod vprašaj.

Kot ženska in kozmetičarka vam nikoli ne bom svetovala, da si dlak ne odstranite. Bom pa svetovala primerno izbiro.

depilacijske kreme

Omenimo najprej DEPILACIJSKE KREME. Le-teh resnično ne maram. Nevarne so za zdravje, nevarne so za kožo, da o neznosnem smradu niti ne začnem. Če malo pobrskate po internetu, boste našle tudi nešteto zgodb bodočih mamic, katerih depiliranje s kremo se ni dobro končalo. Zelo pogoste so hude alergije, zaradi katerih je potrebna zdravniška pomoč.

Krive so močno alergijske kemične snovi, ki jih depilacijske kreme vsebujejo, predvsem kalcijev tioglikol in barijev sulfid. Čeprav ni podatkov o njunem škodljivem učinku na plod, pa na drugi strani tudi ni dokazov o njuni varni uporabi med nosečnostjo!

Za tioglikolno kislino je znano, da se lahko absorbira skozi kožo, da lahko prehaja skozi posteljico, poškoduje posteljnično bariero, da zmanjšuje rodno sposobnost in ima mutageni učinek (poškoduje dedni material v celicah – DNK). Tudi smrad ni nedolžen. Amonijak je v bistvu iritanten plin, zaradi katerega nosečnici lahko postane sila slabo, ne bi bila tudi prva, ki bi ob njegovem stiku izgubila zavest.
Če ste kljub vsem naštetim dejstvom pristašice uporabe teh neverjetnih kemijskih zvarkov, se jim vsaj v času nosečnosti resnično izognite. Tudi zdravniki, ginekologi in dermatologi se strinjajo!

BRITJE

Britvico poznamo vse. Težko napišem kaj, česar še ne vemo, razen to, da boste proti koncu nosečnosti določene predele težko dosegle. 🙂

Vedno pazite na to, da uporabite NOVO britvico, saj pri britju prihaja do mikro in mini ranic, ki bi jih s staro britvico lahko okužile.

voskanje

Nenazadnje pa nekaj besed še o VOSKANJU. Iz prakse lahko povem, da dekleta in žene, ki so se voskale pred nosečnostjo, s tem brez zadržkov nadaljujejo tudi v času pričakovanja. To vključuje brazilsko depilacijo, prav tako.

Vsekakor izberite preverjen salon, kjer higiena ne bo vprašljiva in kozmetičarko, ki ji zaupate, da vas bo lepo uredila, čeprav se “dol ne vidite več”. 🙂 Voskanje je naravna izbira, narejena z občutkom, nima kontraindikacij.

Večini dlačice med nosečnostjo ne rastejo tako pogosto, se pa zgodi, da jih nekaj zraste tam, kjer jih prej ni bilo. To je res eno zanimivo obdobje. Tudi kar se tiče občutljivosti. Osebno se mi je zdelo, da se je moj prag bolečine tekom nosečnosti zviševal, kar sem opazila ravno pri depilacijah.

Še en razlog je, zaradi katerega se bodoče mamice pred finalom rade oglasijo, predvsem na brazilski depilaciji. Sploh tiste, ki gredo po paketek že drugič ali tretjič… V porodnišnici vas pred porodom navadno obrijejo. Rutinsko opravilo, kjer je glavni namen le odstranitev dlak, je tretjič bodoča mamica opisala takole:

“Malo zmoči pod vodo, parkrat na hitro potegne, ureznine so zelo pogoste, najhujši pa so dnevi, ki prihajajo, ker zadnje kar takrat rabiš “tam doli” je, da te vse srbi in peče od dlačic, ki želijo pokukat na plano.”

Izbira je vaša. Kakorkoli se boste odločile, čestitke že vnaprej in uživajte v čarobnosti časa. 🙂

 

Morda bi vas zanimalo: Opis storitev; Depilacija

Komentiranje je onemogočeno..