AHA in BHA kisline iz kuhinje

Nega z AHA in BHA kislinami je nepogrešljiva v želji po lepi koži. Preverite, ali bi bile za vas bolj primerne AHA ali BHA kisline, pobrskajte po kuhinji in si pripravite masko iz sestavin, ki vsebujejo naravno prisotne kisline, ki bi ustrezale vašemu tipu in stanju kože. Večino stvari boste lahko pretlačili ali zmešali, da bodo lažje obstale na obrazu pa jih lahko tudi zgostite. Mastne, aknaste kože lahko uporabijo glino, kadarkoli pa se super obnese “gustin” (v trgovini ga najdete med pripomočki za peko slaščic 😛 ). Tekoče sestavine nanesite z vatko.

ALFA HIDROKSI KISLINE (AHA)

Uporabljamo zaradi njihove sposobnosti ublažitve znakov staranja, odstranjevanja zadebeljene rožene plasti, zaradi sposobnosti pospeševanja obnove in rasti novih celic v povrhnjici, zaradi povečevanja hidratacije kože in vsebnosti hijaluronske kisline v njej, zaradi stimulacije sinteze kolagena, vzpostavitve normalnega ravnovesja med vlago in lipidi in zaradi splošnega glajenja kože. Imajo tudi sposobnost čiščenja kože, odpravljajo pigmentne nepravilnosti, zmanjšujejo pore, normalizirajo izločanje lojnic in gladijo brazgotine, zato so primerne tudi za nego aknaste in zabrazgotinjene kože.

  • Glikolna kislina: sladkorni trs, sladkorna pesa
  • Mlečna kislina: jogurt, kisla smetana, kislo mleko, robide, krompir
  • Jabolčna kislina: jabolka, jabolčni kis, banane, robide, češnje, breskve, hruške, ananas
  • Citronska kislina: citrusi (limone, limete, grenivke, pomaranče), banane, večina jagodičevja, kivi, ananas
  • Vinska kislina: grozdje, vino
  • Mandljeva kislina: grenki mandlji

BETA HIDROKSI KISLINE (BHA)

Raztapljajo maščobo, ki maši pore in tako preprečuje nastanek nečistoč, delujejo protivnetno in protibakterijsko, pomirjajo in odpravljajo rdečico. Primerne za nego mastne, mozoljaste kože in rozaceo.

  • Salicilna kislina: jagode, vrbovo lubje, močvirski oslad

Komentiranje je onemogočeno..