7 nočnih lepotnih nasvetov

Lepotnih nasvetov ni nikoli preveč. Jaz za vas razmišljam tudi ponoči in tako so se rodili nočni lepotni nasvetki, ki vam bodo pomagali k lepemu izgledu kar medtem, ko spite.

1. Ne glede na pozno uro in ne glede na to, kako zmatrani ste in se vam ne ljubi, pred spanjem vedno očistite obraz. Neodstranjena ličila, maščoba, ki jo tekom dneva izloči koža ter smog in bakterije, ki se čez dan nabirajo na njej, bodo ponoči zamašile pore, iritirale kožo in potencirale vnetja.

2. Koža se najbolj intenzivno obnavlja 22-24 ure zvečer. Poskrbite za to, da boste v postelji pred deseto, saj mora biti telo v mirovanju, da lahko maksimalno izkoristi ta potencial.

3. Karkoli nanašate na kožo in želite, da bi imelo maksimalen efekt, nanesite na njo pred spanjem. Najljubšo kremo z obilo vlage in vitamini bo vaša koža najbolj učinkovito izkoristila med spanjem, še posebej nekje do polnoči.

4. Dvakrat tedensko zamenjajte prevleke za vzglavnike. Koža (in lasišče) ponoči izločata maščobo in toksine, ki se vpijejo v tkanino in vam naslednji dan, ko na njo ležete z očiščenim obrazom, mašijo pore.

5. Osebno zelo rada (udobno) spim in se tega pravila ne držim, ampak vseeno vam moram povedati, da bi bilo za vaš obraz najboljše, če bi spali samo na hrbu. Mečkanje obraza v vzglavnik potencira nastajanje gubic, za samo čistočo kože pa nanjo itak ni priporočljivo karkoli tiščati.

6. Temperatura spalnice bi morala biti tako hladna, kot je le mogoče. Hlad ohranja svežino. V nobenem primeru pa ne ležite z glavo pri radiatorju, že zaradi tega, ker vam bo zelo grdo izsušilo povrhnjico.

7. Vsak večer prezračite spalne prostore. Za svoje delovanje koža nujno potrebuje kisik. V svežem zraku boste tudi spali bolj globoko in kakovostno.

 

Morda bi vas zanimalo: Foto pomlajevanje

Komentiranje je onemogočeno..