najpogostejše napake pudranja

Najlepše namazana je tista ženska, ki izgleda naravno lepa. To je ideal, ki ga vse želimo doseči in makeup so iznašli samo zato, da nam pri tem pomaga. Da boste ta ideal lažje zasledovale, največjo pozornost posvetite podlagam, saj je predvsem od njih odvisen končni izgled in se obenem izognite najpogostejšim napakam, ki jih pri tem lahko storite:

Izbirate podlago neprimerne kakovosti

Cena ni vedno odraz kvalitete, drži pa, da cenejše podlage navadno vsebujejo več komedogenih sestavin, ki vašo kožo mašijo.

Same veste, da več napak, kot ima koža, težje jo je naličiti in težje bo končni rezultat podoben idealu. Zato se naučite vsaj začetnih osnov poznavanja sestavin; izbirajte sestavine, ki kožo vlažijo, izogibajte pa se komedogenim sestavinam.

Izbirate podlago, neprimerno vašemu tipu kože

Na tržišču je mogoče najti podlage z zelo mazljivo osnovo, do takih, ki kožo skoraj da izsušujejo.
Ugotovite, katere vaši koži ne povzročajo pretirano svetlečega sijaja, luskinastega izgleda ali zategovanja.
Vedno izberite take vrste mazljivost, ki bo omogočala enakomeren nanos.

Izbirate odtenke podlag, drugačne vašemu tenu

Barva podlage se mora vedno POPOLNOMA ujemati z barvo vaše polti! Če vam priljubljena znamka tega ne omogoča, iščite dalje. Verjetno boste tako ugotovile, da v različnih letnih časih potrebujete različne odtenke podlag, vendar naj vas to ne omejuje. Obraz, ki je v nekaj odtenkih temnejši ali svetlejši od barve vratu in dekolteja, izpade najslabše možno.

S pravilnim odtenkom se boste počutile bolj sproščene. Izognile se boste neprijetnim trenutkom, katerim sem bila tudi sama že priča, ko so gospodične zaključile malico z belo obrobo okrog ust. S pravilnim odtenkom podlage vas tudi popoldanski naliv ne bo osramotil, saj uničena podlaga ne bo tako očitna.

Izbirate podlage, neprimerne priložnostim

Razlikujemo med obarvanimi kremami, tekočimi in kremnimi podlagami, pudri v stiku in kamnu oz. prahu. Med seboj se razlikujejo predvsem v intenziteti prekrivanja.

Neopazno ličenje zahteva izbor podlag primerno priložnosti. V vroč poletni popoldne se je tako primerno odpraviti z lahkotnejšimi podlagami, na večerno druženje pa so le-te lahko težje oz. bolj prekrivne.

Nanašate prevelike količine podlage

Z večjimi količinami nanešene podlage ustvarjate maskast in težak videz, očiten in od daleč opazen. Očesu je bolj prijetno videti kakšen odvečen mozoljček, kot centimeter nanešene podlage.
Poleg tega se, s pretiranimi količinami podlage, poudarijo ostale nepravilnosti, predvsem gubice, v katere se vsede odvečna podlaga in vas, četudi v najstniških letih, postara za 10 ali celo več let.

Majhne količine podlage se vpijejo in zlijejo s kožo ter tam tudi ostanejo. Pretirani nanosi pa povzročijo polzenje po obrazu in posledično puščate sledi povsod, česar se dotaknete ali na kar se naslonite. Ob slednjem, del te tudi izgubite in povzročite lisast izgled obraza.

Nepravilno nanašate podlago

Če želite, da bo podlaga obstojna in neopazna, jo morate znati pravilno nanašati, zabrisovati in fiksirati.

Komentiranje je onemogočeno..