Z le nekaj požirki na dan do bolj čistega telesa

Smo v času predvelikonočnega posta. Za vse, ki nimate toliko volje, da bi se odločili za pravi post, vseeno pa veste, da je vsake toliko časa pametno telo očistiti strupov, ponujamo nekaj nasvetov, s katerim boste telesu pomagali izločati nakopičeno nesnago.

Prvi znaki nakopičenih odvečnih snovi v telesu so utrujenost, nezbranost, podočnjaki, alergije, bolečine v sklepih, zamašeni sinusi, motne in pordele oči, polt brez leska, slaba prebava, zadah…

LIMONA

Limona je najučinkovitejše naravno sredstvo za prečiščevanje organizma. Zvečer razrežemo tri limone in jih prelijemo s 300–400 ml vrele vode. Tekočino popijemo zjutraj na tešče.

JABOLČNI KIS

Jabolčni kis je najstarejše poznano, staro ljudsko sredstvo za razstrupljanje telesa. Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom žličke ali dveh jabolčnega kisa in medu. Če jabolčnemu kisu dodate ščepec kajenskega popra, boste dobili napitek, ki čisti kri in pomaga pri krčnih žilah, razširjenih venah in čirih. Jabolčni kis, zmešan z vodo in olivnim oljem, čisti jetra

ČESEN

Učinkovit uničevalec bakterij, glivic in črevesnih zajedavcev. Najbolje je, da ga uživate surovega, kajti s kuhanjem izgubi del učinkovitosti. Priporočljiv je tudi po postu, saj spodbuja uničevanje aktiviranih okužb in krepi prebavo.

SADJE

Najlažje prebavljiva hrana in najbolj znan alkalizator, notranje čistilo in naravno zdravilo. Pomaranče poleg tega vsebujejo velike količine vitamina C, zato si zlasti pozimi pogosto privoščite sveže stisnjen pomarančni sok. Ananas vsebuje bromelin, ki čisti trebušno slinavko. Jabolka nevtralizirajo strupe v ustih, zato odlično čistijo zobe in dlesni. Lubenice učinkovito čistijo ledvice. Redno pitje sadnih sokov pripomore k razstrupljanju telesa.

 

Prečiščevanje telesa je najlepše darilo, ki si ga lahko podarite. Čeprav ni čudežno zdravilo za vse bolezni, je odlična metoda za nov polet in blagodejne spremembe. Povrnili se vam bodo dobro počutje, vitalnost in duševni mir.

Ne pozabite tudi na zunanje spomladansko čiščenje telesa, zdaj je pravi čas, da obiščete svoj kozmetični salon in se naročite na čistilno nego obraza.

 

Povzeto po: Moje zdravje št. 65 / 10. junij 2008

Komentiranje je onemogočeno..