Ksilitol- sladkor, ki koristi zobem

Sladkor, ki koristi zobem? Ta je pa dobra!

Ksilitol (Xylitol), imenovan tudi brezin sladkor, je naravno sladilo, ki ga pridobivajo iz lubja breze. Pri tem dreves ne posekajo, niti ne poškodujejo. Številne raziskave potrjujejo, da ksilitol zobem ne škoduje, temveč jim celo koristi.

Redna uporaba v pravilnih količinah ohranja naravno bazično okolje ustne votline in zmanjša pojav kariesa kar za tretjino. Kariogene bakterije, ki se nahajajo v ustni votlini in med zobmi, ksilitola ne morejo prebaviti, zato se izstradajo in umrejo. S pomočjo ksilitola tako učinkovito preprečujemo tudi zobno gnilobo.

Brezin sladkor lahko uporabljamo tudi v kuhinji, namesto belega in rjavega sladkorja, in tako še dodatno pripomoremo k zdravim zobem. Kljub temu, da ga količinsko uporabimo enako, ima kar 33% manj kalorij, primeren pa je tudi za diabetike.

Zobna pasta s ksilitolom je torej odlična rešitev za lepe zobe in zdravo ustno votlino. Zobno pasto s ksilitolom lahko uporabljajo tudi najmlajši otroci, saj morebitno zaužitje ne predstavlja nikakršnih težav.

Komentiranje je onemogočeno..