kaj diši vodnarjem?

OVEN

21. marec – 20. april
Oven je ognjeno znamenje, njegov vladajoči planet je Mars. Isti vladajoči planet naj bi imela tudi bazilika in črni poprovec, zato bi si v znamenju Ovna rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali ostro in na možgane učinkujoče olje ene ali druge rastline.

BIK

21. april – 21. maj
Bik je zemeljsko znamenje, njegov vladajoči planet je Venera. Isti vladajoči planet naj bi imeli tudi palmaroza, ilang ilang in vrtnica, zato bi si v znamenju Bika rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali izenačevalno in ozemljitveno cvetlično olje ene izmed teh rastlin.

DVOJČKA

22. maj – 22. junij
Dvojček je zračno znamenje, njegov vladajoči planet je Merkur. Isti vladajoči planet naj bi imel tudi komarček, poprova meta in materina dušica, zato bi si v znamenju Dvojčka rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali svetlo in na možgane učinkujoče olje ene izmed teh rastlin.

RAK

23. junij – 23. julij
Rak je vodno znamenje, njegov vladajoči planet oz. satelit je Luna. Isti vladajoči planet naj bi imele tudi kamilice, zato bi si v znamenju Raka rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali pomirjevalno in krepčilno olje prave ali rimske kamilice.

LEV

24. julij – 23. avgust
Lev je ognjeno znamenje, njegov vladajoči planet je Sonce. Isti vladajoči planet naj bi imeli tudi benzojevec, mira, olibanum in laški smilj, zato bi si v znamenju Leva rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali toplo, močno in erotično, smolnato olje ene izmed teh rastlin.

DEVICA

24. avgust – 23. september
Devica je zemeljsko znamenje, njegov vladajoči planet je Merkur. Isti vladajoči planet naj bi imela tudi sivka in navadna mirta, zato bi si v znamenju Device rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali pomirjevalno in nežno dišeče olje ene ene ali druge rastline.

TEHTNICA

24. september – 23. oktober
Tehtnica je zračno znamenje, njegov vladajoči planet je Venera. Isti vladajoči planet naj bi imel tudi roženkravt, zato bi si v znamenju Tehtnice rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali sladkobno in izenačevalno olje te rastline.

ŠKORPIJON

24. oktober – 22. november
Škorpijon je vodno znamenje, njegova vladajoča planeta sta Mars in Pluton. Ista vladajoča planeta naj bi imel tudi pačulijevec, zato bi si v znamenju Škorpijona rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali to olje, dobra zamenjava zanj pa bi bilo tudi pekoče sladko eterično olje ingverja.

STRELEC

23. november – 21. december
Strelec je ognjeno znamenje, njegov vladajoči planet je Jupiter. Isti vladajoči planet naj bi imel tudi ožepek, zato bi si v znamenju Strelca rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali sladko, pomirjevlano in pikantno zeliščno olje te rastline.

KOZOROG

22. december – 20. januar
Kozorog je zemeljsko znamenje, njegov vladajoči planet je Saturn. Isti vladajoči planet naj bi imel tudi evkalipt in vetiverija, zato bi si v znamenju Kozoroga rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali svetlo olje evkalipta ali prsteno, lesnato olje veviterije.

VODNAR

21. januar – 19. februar
Vodnar je zračno znamenje, njegova vladajoča planeta sta Uran in Saturn. Ista vladajoča planeta naj bi imela santalovec in vijolica, zato bi si v znamenju Vodnarja rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali čutno, močno in skrivnostno olje ene ene ali druge rastline.

RIBI

20. februar – 20. marec
Ribi sta vodno znamenje, njun vladajoči planet je Neptun. Isti vladajoči planet naj bi imela tudi cipresa, zato bi si v znamenju Rib rojeni ljudje za svoje značilno eterično olje lahko izbrali svetlo, očiščevalno in osuševalno olje ene te rastline.

 

G. Farrer- Halls: Aromaterapija

Komentiranje je onemogočeno..