Hitra okrepitev imunskega sistema

Bolje je preprečiti, kot zdraviti in v teh mrzlih mesecih se včasih zdi, da virusi komaj čakajo da nas obiščejo.
Spomnimo se stvari, ki nam pomagajo držati obrambno linijo pred okužbami.

ZDRAVA PREHRANA
Včasih se sliši že kot kliše, vendar je primerna prehrana dokazano najbolj učinkovita pri ohranjanju zdravja.
Ekološka, živa hrana, lokalna pridelava, čimbolj pestra, sezonska ponudba so vaši zavezniki. Predelana živila (salame, paštete, hrenovke) in sladkor ustvarjajo idealno okolje za padec imunskega sistema. Spomnite se na zdrave, stare jedi, kot so repa, zelje, matevž…, specite kakšno zdravo sladico, ob risanki pa grizljajte na krhlje narezana jabolka, rozine in brusnice.

ČREVESNA FLORA
Vir močnega imunskega sistema je uravnotežena črevesna flora. Na seznam zdrave prehrane tako uvrstite tudi žitarice za zajtrk, oreščke za malico ter veliko tekočine- čaj imajo otroci zelo radi.
Priporoča se občasna kura s probiotiki, še predvsem po bolezni ali zdravljenju z zdravili, saj pomaga pri obnovi črevesnega okolja.

PREHRANSKI DODATKI
Vitamin D ima pri imunskem sistemu ključno vlogo. V zimskih mesecih nas večina trpi za njegovim deficitom, zato priporočamo, da v dnevno rutino, kar se tiče prehranskih dodatkov, umestite vsaj to.
V prehrani posegajte po živilih, ki razstrupljajo, razkisajo in pomagajo pri obnovi celic. Za kosilo lahko skuhate ričet in zraven ponudite sok aloe vere.

DOVOLJ SPANCA
Med spanjem se naše telo obnavlja. Naspan organizem se lažje bori proti mikrobom in ostalim dnevnim obremenitvam. Zato za danes, lahko noč. 😉

Komentiranje je onemogočeno..