normalna koža

Značilnosti normalnega tipa kože so mladosten izgled, svilnatost, napetost, rožnatost, pore so fine, koža je gladka, voljna, brez maščobnega leska, ne premastna, ne presuha, malo občutljiva.
Normalna koža je ideal, ki ga skušamo doseči v vseh starostnih obdobjih. Le srečneži, med katerimi je veliko moških in večina otrok se lahko pohvalijo s tako kožo. Predele normalnega tipa dostikrat najdemo tudi pri kombinirani koži.

Za površinsko čiščenje normalnega tipa kože uporabljamo o/v emulzije, hidrofilno olje ali hidrogel. Toniziramo z adstringentnimi, protivnetnimi ali zdravilnimi toniki.
Piling je lahko mehanični, uporabljamo ga 1x mesečno.

1x na teden si lahko privoščimo razne maske in ampule, negovalne kreme pa naj bodo čez dan lahke o/v emulzije, zvečer pa take, z več maščobe, vedno pa z dodatki naravnih vlažilnih faktorjev. Priporočljiva je uporaba UV zaščite.

Nega vseh ostalih tipov kože izhaja iz nege normalne kože, s poudarki na negah razlik, ki jo ločujejo od nje.

Normalna koža po 30.-em letu preide v suho kožo. V tem starostnem obdobju tudi večina ostalih kož nazaduje za eno stopnjo. Tako suha postane še bolj suha, mastna pa preide v mešano. Iz tega sledi, da se bo suha koža zgubala najprej, mastna pa najkasneje.

(Literatura: Interno gradivo ZTI, 2002)

 

Morda bi vas zanimalo: Opis storitev; Nega obraza

Komentiranje je onemogočeno..