Dnevna ali nočna krema?

Velikokrat me stranke vprašajo za nasvet, katero nočno in katero dnevno kremo izbrati. Ko jih vprašam, zakaj potrebujejo dve različni, so jim tako svetovali v drogeriji ali trgovini. Brez pametnih argumentov, seveda.

Jaz imam tudi več od tega, če kupite dve… 😉

Od kreme imate ponoči največjo korist. Ko telo počiva, ima koža čas in mir, da iz kreme absorbira sestavine, ki jih potrebuje in v miru izkoristi njihov potencial. Zaželjeno je torej, da nočna krema vsebuje obilo vlage, če je potrebno tudi hranil (maščobe) in vitamine.

Čez dan navadno uporabljamo lahkotne vlažilne kreme, brez vitaminov in učinkovitih sestavin, ki bi imele resnejši učinek na kožo. Potemtakem so brez pomena. Če vaša koža potrebuje dobro kremo in ste ji jo privoščili ponoči, zakaj ji iste dobrote ne bi privoščili za čez dan? Če jo potrebujete, sicer bi bili lahko tudi brez.

Največkrat po dve kremi uporabljajo potrošniki z zelo suho kožo. Ponoči nanesejo na obraz zelo mastno kremo, po kateri se zelo svetijo in se jim ne zdi primerno, da bi tako svetleči čez dan hodili okrog. Tudi naličiti se je nemogoče čez, z (neprimerno) maščobo bogato kremo, saj ta topi ličila. Niso vse hranilne sestavine, ki jih iščete v “mastnih” kremah take. Poskusite s kolagenom ali elastinom. V pravi kombinaciji ostalih sestavin, se po taki, res bogati kremi, ne boste ne svetili, ne raztopili ličil.

Samo v enem primeru priporočam uporabo različne kreme ponoči in podnevi.

Kadar podnevi potrebujete kremo z UV zaščito, ta ponoči ni smiselna. Nepotrebnih sestavin na koži se je potrebno izogibat.

V vseh ostalih primerih pa najdite kremo, ki vam paše in ustreza ter jo uporabljajte, ne glede na dan ali noč, ampak glede na potrebe.

Preberite tudi: Brezplačna razlaga sestavin vaše kreme

Komentiranje je onemogočeno..