Brezplačna razlaga sestavin vaše kozmetike!

Nova študija, izvedena pod vodstvom UC Berkeley in Clinica de Salud del Valle Salinas je prikazala, kako že kratek čas neizpostavljanja škodljivim kozmetičnim sestavinam iz šamponov, krem in ličil, lahko privede do velikega padca teh kemikalij v telesu.

Danes se zavedamo, da je koža prepustna, da skozi njo v telo prehajajo tudi kozmetične učinkovine, ki v telesu motijo njegovo delovanje, rast in razvoj, z leti pa se celo nalagajo v notranjih organih in povzročajo resna obolenja.

Rezultati študije so bili objavljeni v reviji Environmental Health Perspectives. V njej je sodelovalo 100 najstnikov, ki so v določenem obdobju uporabljali različne izdelke za osebno higieno, ki so bili brez kemikalij, kot so ftalati, parabeni, triklosan in oxybenzone. Te sestavine se pojavljajo v skoraj vseh konvencionalnih izdelkih za osebno nego, kot so kreme, mila, šamponi, balzami… Študije na živalih so dokazale, da le-te neposredno posegajo in negativno vplivajo na endokrini sistem v telesu. Še posebej negativen vpliv imajo na ženske, predvsem pa mlade ženske. Dejstvo je zaskrbljujoče, ker ženske v povprečju uporabljamo 20 kozmetičnih produkov na dan, moški 6. Mlade ženske pa celo 2x več, kot povprečna ženska uporabnica. Poleg vseh šamponov, mil in balzamov, “potrebujejo” še gel za frizuro, sredstva proti mozoljem, več ličil, več bleščic, več laka, več dišav… Nevarne kemikalije pa so telesu, ki se šele razvija, še toliko bolj nevarne. Ne bodite presenečeni, ampak tudi v kozmetiki za dojenčke boste našli te sestavine!

Po samo treh dneh raziskave, je ta pokazala, da so vzorci urina deklet, ki so uporabljale kozmetiko brez nevarnih kemikalij, znaten padec nevarnih sestavin v njihovem urinu. Metil in propil parabeni, ki se običajno uporabljajo kot konzervansi, so upadli za 45-45%, metaboliti in ftalati, ki jih najdemo v parfumih, so se zmanjšali za 27%, triklosan in nenzophenone, najden v izdelkih z uv zaščito, za 36%. In to je samo vrh ledene gore.

Zelo mi je bil všeč prispevek Annie Leonard, ki ga z veseljem delim med vas:

video2

Ni težko pogledati etikete in preveriti, katere sestavine vsebuje vaša kozmetika. Je pa težko, če se na te sestavine ne spoznate. In z namenom so napisane tako, da vam kar najmanj povedo.

Če vam ni vseeno, kaj nanašate na (v) svoje telo, preverite varnost svoje kozmetike. Pri tem vam z veseljem pomagamo.

Vsem našim strankam nudimo BREZPLAČNO sestavinsko analizo njihove kozmetike. Ko se oglasite pri nas, izdelke enostavno prinesite s seboj. BREZPLAČNO vam bomo naredili analizo kozmetičnih učinkovin glede varnosti, primernosti za sam izdelek in vaš tip kože, namen in cilj uporabe.

Komentiranje je onemogočeno..