7 idej, kako uporabiti puder v prahu

Puder v prahu je eden najstarejših lepotnih pripomočkov, s širokimi možnostmi uporabe. Predstavljamo vam 7 najbolj priročnih.

Prepreči svetenje obraza

Puder v prahu vpija odvečno vlago in maščobo, zato preprečuje svetenje obraza. Nanesite ga preko tekoče podlage ob začetku ličenja in čez dan, ko želite popraviti ten.

Podaljšuje obstojnost podlage

Puder v prahu fiksira podlago (»tekoči puder«) in jo tako naredi bolj obstojno. Nanesite ga preko tekoče podlage ob začetku ličenja in čez dan, ko želite izenačiti ten.

Preprečuje potenje stopal

Potresite malo pudra po stopalih in tako podaljšajte njihovo suhost in svežino. Tako preprečite tudi ugodne pogoje za razrast glivic.

Preprečuje odrgnine

Koža v pregibih se lahko zaradi pogostega trenja vname in odrgne. Puder v prahu preprečuje grobo trenje in ga ublaži.
Uporabljamo ga na stopalih za preprečevanje žuljev, za nego otroške ritke pod pleničkami in za nego kože v pregibih močnejših in nepokretnih.

Pripravi kožo na depilacijo

Pred depiliranjem z voskom, kožo osušimo s pudrom, ki omogoča vosku med depilacijo, da se oprime samo dlak, ne pa tudi kože. Na ta način je depilacija manj boleča, koža pa manj vneta.

Tudi pred mokrim britjem natrite kožo s tovrstnim pudrom. Britvica bo po koži drsela bolj gladko.

Pomirja po depilaciji

Glavno pravilo, s katerim se boste izognile pretiranemu vnetju po depilaciji ali britju intimnih predelov in pazduh je v tem, da kožo ohranite suho. Puder v prahu, ki so mu primešane še pomirjujoče sestavine, vam bo pri tem hvaležno pomagal.

Deluje kot šampon

V pomanjkanju časa, lahko puder v prahu uporabite kot suhi šampon. Vmasirajte ga v lasišče, kjer bo v nekaj minutah vpil odvečno maščobo, nato pa ga temeljito izčešite.

Pomembno!
Večina pudrov v prahu (tako otroških, kot tistih za obraz) vsebuje kot glavno sestavino smukec (INCI: talc), ki pa jo zadnje raziskave uvrščajo med zdravju škodljive, celo rakotvorne za dihala in rodila. Obvezno zato izberite puder v prahu brez smukca!

 

Preberite tudi: Smukec, ne hvala!

Komentiranje je onemogočeno..