smukec? ne, hvala!

Večina pudrov za obraz in telo, kot tudi otroških pudrov, vsebuje magnezijev silikat. To je rudni mineral, poznan tudi pod imenom smukec (INCI: talc).

Obstajajo raziskave, ki potrjujejo negativen vpliv smukca na dihala. Nekateri zdravstveni delavci so dalj časa opozarjali, da bi njegova uporaba utegnila biti povezana z rakom na jajčnikih. Tukaj so zadnje raziskave:
BBC NEWS 24.2.2016: Johnson & Johnson hit with $72m damages in talc cancer case
The International Agency for Research on Cancer uporabo talca uvršča med kancerogene.
Cancer Prevention Research uporabo pudra na genitalijah poveže s tveganjem raka na jajčnikih.

Puder v prahu ima sicer široke možnosti uporabe. Preprečuje svetenje obraza, omogoča obstojnost podlage, preprečuje potenje stopal, preprečuje odrgnine, kožo pripravi na depilacijo in jo pomirja po depilaciji. Uporaben je celo kot šampon. (Preberi članek: Puder v prahu – 7 načinov uporabe).

Vsekakor odsvetujemo, da kupite prvega, ki ga vidite na trgovinskih policah, čeprav boste recimo puder za telo našli ravno med otroško kozmetiko!

Celo pediatri danes otroškega pudra ne svetujejo več za nego otroške ritke, čeprav se je dolga leta uporabljal kot edino sredstvo, ki je pod pleničkami sušil kožo. Smukec, kot glavna sestavina pudra v prahu, lahko vam, ali pa vašemu otročku, prinese več nevšečnosti, kot koristi.

Poiščite puder v prahu brez smukca! Tako boste lahko izkoristili vse njegove pozitivne lastnosti in široke možnosti uporabe, brez slabe vesti.

V kozmetičnih salonih se puder v prahu uporablja predvsem pri depilacijah. Vsaka kakovostna depilacija mora vsebovati uporabo otroškega pudra, saj kožo osuši in tako kar najbolje pripravi na odstranjevanje dlačic. Po depilaciji se obvezno uporablja na intimnih predelih, pazduhah ter pri moških, na hrbtu in prsih, da pomirja in osušuje kožo. Ker gre za občutljiva področja in njihovo pogosto obdelavo, poiščite tak salon, kjer uporabljajo otroški puder brez smukca! Za vašo kožo gre.

V našem salonu otroški puder izdelujemo sami. Gre za premišljeno kombinacijo riža, pšenice in pomirjujočih ekstraktov sivke. Preverjeno in odobreno s strani kemijskega in zdravstvenega inšpektorata.
Ker za vas izbiramo le najboljše!

Z izogibanjem uporabe smukca (INCI: talc), pa ne boste doprinesli le sebi. V zvezi s smukcom se namreč pojavljajo tudi okoljevarstvene težave, saj so zaradi nezakonitega izkopavanja smukca ogroženi habitati tigrov v Indiji.

Premislite dvakrat.

Komentiranje je onemogočeno..