Koža ob koncu poletja

Jutranji in večerni hlad nas opominjata, da se poletje počasi poslavlja. Čeprav je čez dan še prav prijetno toplo, je koža, predvsem obraza, izpostavljena drugačnim zunanjim dejavnikom kot sredi poletja.

Kaj se s kožo dogaja poleti? Predpostavljamo, da je izpostavljena vročim sončnim žarkom, slani vodi, vetru in potenju. Vse to kožo izsušuje predvsem v smislu vlage. Manjko tega poskuša koža nadomestiti s povečano proizvodnjo loja. Da se zaščiti pred uv sevanjem in ostalimi zunanjimi dejavniki ter da prepreči izgubo vlage. Dokler smo taistim faktorjev izpostavljeni, ne opazimo, da je koža “drugačna”. Razen tega, da je bolj mehka, napeta in sijoča.

Stanje pa se hitro spremeni, ko se zunanji faktorji, krivi za prilagajanje kože na njih, spremenijo.

Danes pridete z dopusta, jutri pa je že manj vročine, žarkov, potenja, zvečer vas celo malo zazebe. Koža sicer zazna neke spremembe, ampak dokler tega ne sistematizira kot dolgotrajnejšo spremembo, se ne bo takoj odzvala. Še naprej bo proizvajala več maščobe, čeprav jo že kak teden, dva, ne potrebujete več v takšnih količinah.

V tem času lahko opazite, da se koža masti in sveti.

V istem času se dogaja tudi pospešena regeneracija. Koža “popravlja” negativne posledice uv sevanja, poroženevanje je opaznejše, zato je koža pusta, siva in uvela. Med poroženele celice se rad ujame višek izločene maščobe, zato lahko opazite tudi zamašene pore. Če ste na dopustu uporabljali komedogeno sončno kozmetiko, se bodo prav tako pokazali določeni rezultati tega.

Zdaj pa k r rešitvam. Lahko počakate dva meseca, stanje kože se bo stabiliziralo, ali pa ji pri tem pomagate. S slednjim lahko lep izgled kože povrnete v nekaj dneh in ji date s tem tudi priložnost, da se optimalno pripravi na jesen.

Včasih se zgodi, sploh, kadar kožo v tem času začnemo pretirano izsuševati in ji ne povrnemo poletnega manjka, da bo na jesen postala presuha, luščeča in zategnjena. Lahko tudi (pre)občutljiva in rdečična.

Najbolj pomembno je koži povrniti vlago, da bo prenehala z nepotrebno proizvodnjo loja. Na neagresiven način odstraniti odmrle celice, da se prepreči nepotrebna komedogenost in da koža lahko zadiha. Jo zasičiti z vitamini, da se ublažijo posledice uv sevanja in s tem staranje kože.

Vse to se naredi v Negi obraza

Ob storitvi dobite tudi ideje in predloge za domačo nego, s katerimi boste podaljšali učinke salonske nege in ohranili obraz lep, kot si ga zasluži.

Opomnik: kadar prihajte na storitve neg obraza, je zaželjeno, da s seboj prinesete negovalne in dekorativne izdelke (ali le njihov inci seznam sestavin), ki jih uporabljate za obraz. Naredili vam bomo brezplačno analizo vsebnosti sestavin v primerjavi z ustreznostjo vašemu tipu kože.

Komentiranje je onemogočeno..