na depilacijo po polni luni!

Za obisk kozmetičnega salona se največkrat odločimo, bodisi takrat, ko se želimo razvajati, ko potrebujemo intenzivnejšo nego, ko potrebujemo darilo za prijateljico ali takrat, ko se spopademo z določenimi problemi.

Primeren čas za razvajanje je včeraj, danes in jutri. 365 dni v letu in ne samo takrat, ko se zavemo, da smo nase že skoraj pozabili.
Kadar se pojavijo določeni problemi, se prav tako ne sprašujmo- kdaj, saj je najbolje to storiti takoj!

Pri rednih obiskih negovalnih tretmajev pa se, slej kot prej, začnemo spraševati, katero je tisto obdobje v mesecu, ki je za koriščenje določenih storitev najbolj primerno.

Nega obraza

Na čiščenje obraza se je najbolj smiselno odpraviti PO mesečnem perilu. Takrat bo koža najmanj občutljiva, prag za bolečino pa najvišji.
Najslabša izbira termina, v smislu splošne občutljivosti, je v času menstruacije. Prav tako neljubi je termin nekaj dni pred perilom, saj je takrat koža v fazi čiščenja in jo je najbolje pustiti pri miru. Za mozoljčke, ki nastajajo v tem času, v žargonu radi rečemo, da »še niso zreli«, težko ali celo nemogoče jih je sčistiti, radi se tudi vnamejo.

Kadar se želimo dobro pripraviti na določen dogodek in v ta načrt vključujemo tudi salonsko nego obraza, se na njo odpravimo 3-5 dni pred dogodkom. V tem času se bo koža dodobra umirila, obdržala pa bo svežino, gladkost in voljnost, potrebno, da na tisti dan, zasijemo v najlepši luči.

Ženske, ki jim za svoj izgled ni vseeno, za nego obraza salon obiščejo vsak mesec. Vkolikor ni večjih problemov s kožo, pa naj bi se tovrstnega tretmaja poslužiti na vsaj tri mesece, ko se letni časi menjajo in je koža zaradi tega pod največjim stresom. Na to nas navadno opozarja s pretiranim maščenjem, suhostjo, pojavom nečistoč itd.

Depilacija

Ljudsko izročilo pravi, da naj »gredo dlake dol« takrat, ko gre tudi »luna dol«. Takrat naj bi bile dlake v zadnji fazi rasti in s tem depiliranje najdolgotrajnejše.

V smislu občutljivosti, bo tudi pri odstranjevanju dlačic, telo najbolj občutljivo tik pred in med menstruacijo.

Depilacija s toplim voskom zagotavlja 2-6 tedensko gladkost. V praksi stranke v ta namen salon v povprečju obiščejo 1x mesečno.

Pedikura

Kadar sumite na okužbo z glivicami ali bradavicami oziroma imate probleme z vraščenimi nohti ali kurjimi očesi, se po nasvet odpravite nemudoma. S hitrim prepoznavanjem in zdravljenjem si boste prihranili čas, bolečine in denar.

Ker imamo ženske že po naravi rade težave zaradi prekomernega nastajanja odmrle (trde) kože, pa je v ta namen, pedikiranje postala že mesečna praksa vseh, ki jim lepa stopala, brez bolečin, predstavljajo temelj negovanosti. Ali, kot pravi Renatka: »Če bi nekdo od mene zahteval, da neham hodit k pedikerju, je enako, kot če bi od mene zahteval, naj si neham umivati zobe.«

Anticelulitni tretmaji

Žal se tovrstne tegobe zavemo šele takrat, ko smo že v lovu za najnovejšimi kopalkami. Dejstvo pa je, da se moramo na brezskrbno poletje začeti pripravljati že konec zime, najkasneje pa v začetku pomladi.

Telovadba, pravilna prehrana in ustrezna nega, bi morala biti naša sopotnica skozi vse leto! Ker pa se čez zimo radi malo polenimo, je mesec marec zadnji vlak, ki ga moramo ujeti, če želimo po zalivih šarmirati z napeto kožo v izoblikovanem teleščku.

 

Morda bi vas zanimalo: Opis naših storitev

Komentiranje je onemogočeno..