Domači recepti proti celulitu

Skrajni čas je, da se posvetimo celulitu, saj ga v enem tednu pred dopustom žal ni mogoče odpraviti.

Ne tecite v trgovino in pokupite vse zaloge, na kateri piše anti-celulit. V večini primerov gre le za vlažilne kreme, ki bodo izgled kože zagotovo izboljšale, vendar za kratek čas, na celulit sam, pa žal nimajo učinka.

Če se odločite za obisk salona, izberite radiofrekvenco. Iz prve roke lahko povem, da ima najboljše in najhitrejše rezultate. Če jo kombinirate z body wrappingom, pa celulit lahko dejansko v celoti odpravite. Kadar vaša stopnja to omogoča, seveda. Kozmetičarka vam bo pojasnila primerna pričakovanja konkretno za vas.

Veliko je domačih receptov, ki si jih lahko pripravite sami, zmanjšate celulit in še prihranite. Tudi, ko se odločite za salonske tretmaje, lahko domače recepte uporabljate sočasno in tako še povečate učinke.

Naslednje pripravke lahko uporabite vse naenkrat v tem zaporedju ali le katerega od njih.

Piling

Zmešajte olje (olivno iz kuhinje bo prav v redu) in sol (preferiram zaradi mineralov, lahko pa uporabite tudi sladkor). Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja citrusov (limona, limeta, grenivka, citronela…) ali iglavcev (bor, brin, rožmarin, smreka…).
V anticelulitnih tretmajih je zelo pohvaljena tudi kava. Dodajte žlico v pripravljeno zmes. Škoditi ne more. Bolje je, če je grobo mleta.

2x tedensko z mešanico zdrgnite prizadeta področja. Z mehanskimi delci soli (ali sladkorja), boste odstranili poroženel sloj, kožo spodbudili k regeneraciji in povečevanju odpornosti ter jo pripravili, da bo pripravke lažje in globje sprejela. Drgnjenje kože bo kožo prekrvavilo in ogrelo ter tako spodbudilo k boljši oskrbi s hranilnimi snovmi, kisikom in olajšanemu odplavljanju zastale limfne tekočine in toksinov. Učinek vsega naštetega še poveča delovanje eteričnih olj, olivno olje pa bo kožo izdatno navlažilo, zaradi česar bo bolj napeta.

Obloge

Malce več packarije, ampak zato toliko boljši učinek. Ena od dobrih učinkovin, ki pospešujejo izločanje zastalih, odpadnih produktov, je cimet. Najbolj praktično ga lahko uporabite tako, da mleko za telo, ki ga sicer uporabljate, zmešate z izdatno količino cimeta, nanesete na prizadeta področja in povijete v folijo za živila. Pustite učinkovati pol ure in sperite.

Masaža

Najboljše anticelulitno olje si lahko pripravite sami. Ozrite se malo okrog hiše, bršljana navadno ni težko najti. Macerat bršljanovega olja naredite tako, da bršljanove liste prelijete z oljem, posodo tesno zaprete in za vsaj 1 mesec postavite na toplo. Izogibajte se direktni sončni svetlobi.

Od rastlinskih učinkovin je bršljan najstarejša in najbolj učinkovita rastlina za zdravljenje kožnih bolezni, kamor prištevamo tudi celulit, deluje pa tudi na kilogramčke, česar se bo večina prav tako razveselila. Vsebuje saponine, ki delujejo kot sekretolitični ekspektorans, s pomočjo encimov se pretvarjajo v dejavno obliko, ima sposobnost obrambe pred mikrobi in glivicami, intenzivno mehča zatrdline in pospešuje izločanje.

Kopel

V vročo vodo stresite na rezine narezan ingver. Nekaj ga prihranite in si iz njega pripravite čaj. Lahko pogoljufate in za kopel uporabite le nekaj kapljic eteričnega olja ingverja, ki je poznan po tem, da telo (kožo) ogreje in pospeši metabolizem. Anticelulitno delujejo tudi izvlečki divjega kostanja, mehurjaste morske trave in ameriški slamnik, ki jih lahko uporabite kot pripravek za kopel ali povečate njihovo uživanje.

 

Preberite tudi ostale članke na temo celulita:

Se celulit res da odpraviti?
S krompirčkom nad celulit.
Skrb za nego telesa po luni.

Morda bi vas zanimalo:
Oblikovanje telesa: radiofrekvenca in body wrapping

 

Komentiranje je onemogočeno..