Zakaj bi se depilirala v salonu?

Poznamo več vrst depilacije. K mehanski depilaciji prištevamo:

•    britvice, striženje s škarjicami, uporabo plovca in brusilnega papirja; ki dlako odstranijo do nivoja kože. Nove dlake zrastejo debelejše, močnejše in bolj črne,
•    puljenje s pinceto; ki je primerno za manjše poraščene dele, kot so npr. obrvi,
•    uporabo električnih aparatov; kjer naj bi dlake sicer izpulili s korenino, žal pa jih veliko potrgamo in te bodo zrasle debelejše in močnejše,
•    uporaba hladnega in toplega voska, kjer se dlako izpuli s korenino.

V salonu se uporablja topli vosek, ki ima najboljše rezultate na gladkost. Zakaj?

Vosek se dodobra oprime dlake, kar omogoča hitro in temeljito depilacijo večjih površin. Ker je vosek segret, toplota odpre tudi folikle, zaradi česar dlako lažje izvlečemo in je ne pretrgamo.

Če je dlaka izpuljena s korenino, bo izrasla šele v 2-6 tednih. Izrasla bo oslabljena, mehkejša in svetlejša. Ob redni depilaciji z voskom se razredči tudi sama poraščenost.

Opozoriti je smiselno, da se bodo oslabljene dlake ob ponovni uporabi britvic zopet ojačale.

Kemična depilacija (t.i. depilacijske kreme, spreji, losjoni) vsebuje učinkovine, ki topijo keratin. Keratin je sestavina dlak, las, nohtov in tudi kože. Poleg tega, da stopijo dlako, spreminjajo tudi Ph na okoliški koži, kar lahko privede do raznih iritacij, topijo pa tudi nohte, če pripravkov ne nanašamo s priloženimi lopatkami.
Delujejo na površini kože in kolikor globoko jim uspe spolzeti v folikle. Izrasla dlaka je normalna, saj do korenine učinkovina ne prodre. Ob dolgotrajnejši uporabi se bodo dlake zaradi draženja lasne čebulice prav tako zadebelile, potemnile in postale ščetinaste.

Uporaba toplega voska je torej najhitrejša, najtemeljitejša in najbolj naravna metoda odstranjevanja dlak. Gladkost je dolgotrajna, nove dlake pa se opazijo in občutijo manj.

 

V našem salonu smo šli z depilacijo še korak dlje. Preverite: Opis storitev; Depilacija

Komentiranje je onemogočeno..