Britje ali epilacija? Stroškovna analiza!

Ženske smo si v veliko stvareh različne. V enem pa smo si edine in sicer, dlačice so nadležne! Zato jih odstranjujemo. Z britvicami, škarjicami, pincetami, brusnimi plovci, toplim ali hladnim voskom, sladkorno pasto…, ni da ni. Vsak dan, vsak teden, vsak mesec. In si želimo, da bi se jih znebile za vedno. Za to obstaja rešitev, laserska odstranitev, t.i. epilacija, ki pa velja za zelo drago. Pa je res?

PRIMER: odstranjevanje dlačic na pazduhi. Z britvico ali najnovejšo generacijo laserskega sistema?

Britje* SHR laser**
potrebnih tretmajev/ leto*** 182 6
porabljen čas/ 1 tretma 0,0083 ur (0,5 min) 0,025
porabljen čas/ 1 leto 2,5 ur 0,15
porabljen čas/ 10 let 2,5 ur 1,5
strošek/ 1 tretma 2,44 € 61
strošek/ 1 leto 444 € 366
strošek/ 10 let 4.440 € 366

 

Že v enem letu boste prišparali dovolj časa in denarja, da bosta šli s kolegico v kino in na dva koktajla. Morda tri, če bo natakar faca.

Če gledamo z vidika 10 let, boste za trajno epilacijo pazduh, s katerimi ne boste imeli popolnoma nobenega dela več, odšteli 0,76 € na teden. To je manj, kot stane britvica za enkratno uporabo, četudi jo uporabite večkrat.V 10 letih boste na račun britvic in britja imeli v žepu dobre 4 tisočake in cel vikend časa, da se boste odločili, za kaj jih boste zapravili.

Se vam epilacija še vedno zdi draga? 🙂
Izberite tako, ki je brez bolečin! Preverite našo ponudbo.

* vrednosti, prikazane v tabeli temeljijo na modelu britvic: Gillette Venus ProSkin™ Sensitive brivnik za enkratno uporabo, cena: 4,87 €. Predpostavlja se britje na dva dni in večkratna uporaba britvice za enkratno uporabo. Ne upošteva se dni, ko koža ni gladka ali ko je vneta.

*** vrednosti, prikazane v tabeli temeljijo na rezultatih, ki jih dosega model laserja SHR, v časovnih in cenovnih okvirih Kozmetičnega salona Školjka (omenjene vrednosti se med modeli IPL laserjev in saloni sicer razlikujejo)

Komentiranje je onemogočeno..