najboljša zobna ščetka

Poskrbite za to, da boste imeli v svojo kopalnici najboljšo zobno ščetko! Najboljša zobna ščetka:

ima zraven pridno roko

Še tako zastarel model ščetke bo ob pridni roki prinesel boljše rezultate od najnovejše različice z lenim lastnikom!

je aktivna vsaj 5 minut dnevno

Redki so tisti, ki se držijo pravila umivanja zob po vsakem obroku. Nujno pa je čiščenje vsaj zjutraj in zvečer. Pravilo 5-ih minut tako razporedimo čez cel dan, umivanju zob pa se posvetimo pred ostalo higieno. Preverjeno se mu na ta način učinkoviteje posvetimo

je zamenjana vsak mesec

Z redno uporabo zobne ščetine dotrajajo in svoje funkcije ne opravljajo več temeljito. Predvsem pa se zasičijo z bakterijami, zato je potrebno zobno ščetko zamenjati vsak mesec.

je srednje trda

Kot ste verjetno opazili, so vam na voljo tri glavne skupine zobnih ščetk, to so trde, srednje trde in mehke. Zobozdravniki opozarjajo, da so trde ščetke lahko preagresivne za dlesni, z mehkimi pa si zob ne očistimo temeljito. Zato je najbolj priporočljiva uporaba srednje trde zobne ščetke.

ima strgalo za jezik

V resnici ne potrebujete ščetke, ki bi imela še strgalo za jezik. Jezik si lahko podrgnete tudi z običajno zobno ščetko, predvsem je to opravilo priporočljivo zjutraj. Prednost ščetk s strgalom za jezik je samo v tem, da nas k temu opravilu opomnijo!

je prilagojene oblike

Sicer najmanj pomembna lastnost, pa vseeno. Zaradi praktičnosti uporabe se majhnim otrokom kupi zobno ščetko z majhno ploskvijo. Odrasli pa lahko izberemo tako, s podaljšanimi ščetinami. Gibljivost ščetke povečamo predvsem s tem, da jo pred uporabo za kratek čas zmočimo s toplo vodo. Lahko pa si seveda omislite tudi tako, ki je že oblikovana ergonomsko.

Komentiranje je onemogočeno..