7 zanimivosti o poljubljanju

POLJUB je dokaz, da se nam najboljše stvari dogajajo pred nosom! 🙂

Poglejmo še nekaj zanimivosti:

1. Ker ne morem iz svoje kože, mi je bilo najbolj všeč dejstvo, da s poljubljanjem DOKAZANO preprečujemo nastanek kožnih gubic. Pri tem pač uporabljamo veliko mišic (34) in s tem krepimo podkožje.

2. Izmenjavanje sline med poljubljanjem (in s tem mineralov, proteinov in ostalih kemičnih spojin) povečuje produkcijo protiteles za različne bolezni. V tehle zimskih dneh- kot nalašč!

3. Telesa dveh oseb, ki se poljubljata, proizvedeta substance, ki so 200-krat močnejše od morfija v smislu narkotičnega efekta. Poljubljanje zato lahko povzroči evforijo in občutek blaženosti in nič čudnega, da se v povprečju poljubljamo kar dva tedna.

4. Baje moški, ki poljubijo ženo, preden gredo v službo, živijo pet let več kot tisti, ki tega ne storijo in imajo tudi manjšo možnost, da na poti v službo doživijo prometno nesrečo.

5. Presenečena sem bila, da SAMO 66% ljudi med poljubljanjem zapre oči. Jih vi tudi? Obenem pa večina parov (2 od 3) med poljubljanjem glavo nagne na desno.

6. Vzorci v ustnicah so, tako kot prstni odtisi, popolnoma unikatni.

7. V 16. stoletju je bilo v Italiji javno izkazovanje ljubezni strogo prepovedano in kaznovano s smrtno kaznijo. V določenih državah je poljubljanje na javnem mestu še zmeraj prepovedano.

Pri nas ni. Zato poljubite kadarkoli in kjerkoli! 🙂

Komentiranje je onemogočeno..