hrana za lepo kožo
Dr. Gillian McKeith v svoji knjigi “Si to, kar ješ” (priporočam!), predvsem tistim, ki imajo probleme z mozoljavostjo in aknavostjo, priporoča dnevno uživanje večjih količin zelenjavnih sokov iz korenja, zelene solate, koprive, vodne kreše, zelene, regrata…
Prehranjevanje s polnozrnatimi žiti, listnato zelenjavo, korenjem, čebulo, česnom, rjavim rižem, prosom in kalčki.
v prehrano dodaj
* betakaroten,
* vitamin A,
* B kompleks (50-100 mg),
* vitamin B5 (25mg 4x/dan),
* vitamin B6 (50 mg),
* propolis (500 mg),
* cink (50 mg),
* kapsule boračevega olja,
* vitamin C (1000 mg 2x/dan),
* acidofilus,
* bifidus.
uporabi zelišča
* ameriški slamnik,
* regrat,
* rumena kislica,
* repinčeva korenina,
* rdeča detelja…,
ker so pomembni pri notranjem čiščenju in kot podpora organom, ki blagodejno delujejo na kožo.
Priporoča tudi homeopatsko zdravilo sulfur 6c in spiranje kože s kombinacijo olja čajevca in kamilice (2 kapljici vsakega v posodo vode), ki učinkuje blažilno in antibakterijsko.
(Literatura: Dr. Gillian McKeith: “Si to, kar ješ”)