hrana za lepo kožo

Dr. Gillian McKeith v svoji knjigi “Si to, kar ješ” (priporočam!), predvsem tistim, ki imajo probleme z mozoljavostjo in aknavostjo, priporoča dnevno uživanje večjih količin zelenjavnih sokov iz korenja, zelene solate, koprive, vodne kreše, zelene, regrata…
Prehranjevanje s polnozrnatimi žiti, listnato zelenjavo, korenjem, čebulo, česnom, rjavim rižem, prosom in kalčki.

v prehrano dodaj

* betakaroten,
* vitamin A,
* B kompleks (50-100 mg),
* vitamin B5 (25mg 4x/dan),
* vitamin B6 (50 mg),
* propolis (500 mg),
* cink (50 mg),
* kapsule boračevega olja,
* vitamin C (1000 mg 2x/dan),
* acidofilus,
* bifidus.

uporabi zelišča

*    ameriški slamnik,
*    regrat,
*    rumena kislica,
*    repinčeva korenina,
*    rdeča detelja…,

ker so pomembni pri notranjem čiščenju in kot podpora organom, ki blagodejno delujejo na kožo.

Priporoča tudi homeopatsko zdravilo sulfur 6c in spiranje kože s kombinacijo olja čajevca in kamilice (2 kapljici vsakega v posodo vode), ki učinkuje blažilno in antibakterijsko.

 

(Literatura: Dr. Gillian McKeith: “Si to, kar  ješ”)

Komentiranje je onemogočeno..