razmišljaš o beljenju zob?

Zobozdravniki zagotavljajo, da zdravi zobje niso nikoli snežno bele barve. S plakatov in televizijskih ekranov pa nas kljub temu pozdravljajo bleščeče beli nasmehi in morda ravno zaradi tega, si nemalokdo tudi sam zaželi snežne beline svojih zob.

Belina zobovja je sicer predvsem genetsko pogojena, zaradi različnih dejavnikov, med katerimi so najpogostejši nikotin, kava, čaj in barvila, ki jih tvorijo nekatere bakterije v ustih, pa se zobje lahko tudi dodatno obarvajo.

Zavedati se je potrebno, da si lahko, če se beljenja zob ne lotimo pravilno, naredimo več škode kot koristi. Kot drugo, se tovrstnih postopkov poslužite le v skrajnih primerih.

belilne zobne paste

Največkrat se ljudje odločajo za postopek beljenja v obliki belilnih zobnih past. Belilne zobne paste vsebujejo abrazivne delce, ki brusijo zobno površino.
Tovrstne postopke sama rada primerjam z barvanjem starega lesa. Če želimo staro omaro na novo prebarvati, jo moramo najprej zbrusiti. Šele tako se bo nova barva lepše in temeljiteje »prijela«. Po uporabi tovrstnih past se bo enako zgodilo tudi z vašimi zobmi. Na zabarvanost bodo še bolj občutljivi in kljub začetni belini, se bodo s časom še hitreje in temeljiteje obarvali. Zaradi abrazivnega delovanja pa se stanjša tudi sklenina, zaradi česar zobje postanejo manj odporni in občutljivejši.

belilni geli

Zobozdravniki pa sicer najbolj svarijo pred uporabo belilnih gelov iz proste prodaje, saj lahko resno poškodujejo dlesni in zobe.

beljenje pri zobozdravniku

Zobe si najbolj varno in strokovno pobelite v zobozdravstveni ordinaciji, kjer se uporablja učinkovine na osnovi peroksida v različnih koncentracijah, ki prodirajo v zobno notranjost in tako preko kemičnih reakcij povzročijo posvetlitev zob. Sočasno se lahko uporablja tudi posebna svetila in laserje, pomembne napotke pa dobite tudi za domov.

Komentiranje je onemogočeno..