testiranje na živalih

Vsako leto so milijoni živali širom po svetu (v Evropi več kot 38 000) izpostavljeni intenzivnemu trpljenju v spornih preizkusih končnih kozmetičnih ter higienskih proizvodov in njihovih sestavin.

Medtem, ko postaja vedno večji del javnosti glede poskusov, izvajanih na živalih za različne namene, etično razdeljen, se številni izdelki za hišno in osebno higieno ter živalsko hrano še vedno bleščeče ponujajo s polic trgovin.

Njihova krvava in mučna vsebina ter etično oporečni cilji pa ostajajo prikriti.

Ker poskusi na živalih ne dajejo zmeraj zanesljivih podatkov, postajajo objave o potrebah po plačanih človeških prostovoljcih za farmakološke poskuse (na račun opuščanja tovrstnih postopkov na živalih) sicer vse pogostejše, vendar pa o postopkih, ki jih plačujejo ali izvajajo mnogi znani proizvajalci, javnost in potrošniki praviloma ne izvejo ničesar.

Razen tega, da so popolnoma neprimerni in nebistveni za človekovo preživetje, je nadaljevanje poskusov na živalih za omenjene preparate, ne nazadnje tudi za dober standard, povsem nepotrebno. Že same številke dovolj zgovorno pričajo, da potrošniki in širša javnost razumemo, da nekatera popularna podjetja bolj kot izdelek sam in čista vest kupca zanima prodaja. Ni namreč denarnica tista, s katero občutimo bolečino in trpljenje nedolžnih bitij; to sta lahko le odprta glava in srce.

bel seznam

Podprite kozmetiko, ki ni testirana na živalih! Seznam etičnih izdelkov in trgovskih znamk, ki svojih izdelkov in njihovih sestavin ne preizkušajo na živalih, boste našli v priponki spodaj, pod imenom BEL SEZNAM.

črn seznam

Seznam podjetij, ki svoje izdelke ali njihove sestavine preizkušajo na živalih ali drugje kupujejo sestavine testirane na živalih, boste našli v priponki spodaj, pod imenom ČRNI SEZNAM.

siv seznam

Na SIV SEZNAM so uvrščena podjetja, ki se niso povsem ali pa se sploh niso opredelila do svoje politike preizkušanja ali pa niso pozorna na to, ali so sestavine, ki jih kupujejo preizkušane na živalih.

 

Vir: www.ljudjeza.org

Komentiranje je onemogočeno..