brazilska depilacija- 10 najpogostejših vprašanj

Predno se dekleta in žene prvič odločijo za brazilsko depilacijo, se jim poraja kup vprašanj, ki jih morda zadržujejo pri njihovi odločitvi. Odločila sem se torej strniti tistih nekaj najpogostejših, na njih odgovoriti in obenem razbliniti še kakšen mit.

1. Kaj je brazilska depilacija?

Brazilska depilacija pomeni odstranjevanje dlak na intimnih predelih z uporabo voska.
Namen je odstraniti vse dlake s tega področja.

Na željo strank se lahko določen predel pusti nedepiliran (t.i. “črtica”). Pri nas temu ljubkovalno rečemo “zimska frizurca”. 🙂

2. Ali brazilska depilacija zelo boli?

Bolečina je odvisna od jakosti in gostote dlak ter vašega praga bolečine. Načeloma pa drži, da se že pri drugem brazilkanju bolečina razpolovi. Najbolj občutljivim pa pri nas nudimo tudi možnost anastetika v spreju, ki še dodatno ublaži začetno bolečino.

3. Bi poizkusila, pa me je sram. Na internetu sem videla posnetke nagih deklet »na vseh štirih«…

Pristopov k (brazilski) depilaciji je veliko. Ponekod se zadeve lotevajo tudi na takšen način, pri nas seveda malce drugače.

Za začetek boste dobile hlačke za enkratno uporabo, ki jih boste obdržale skozi celoten tretma. Najintimnejše stvari tako ostanejo skrite, ker niso predmet obdelave.

Med postopkom se leži na hrbtu, po potrebi se obrne na trebuh.

4. Koliko časa traja postopek?

Prvo brazilkanje navadno traja nekaj minut dlje, vendar skupno ne več kot 45 minut. V povprečju končamo v 30 minutah. Moj osebni rekord znaša 10 minut. 🙂

5. Slišala sem, da je koža potem še dva dni vneta…?

Pri prvem brazilkanju in kadar so dlačice močne ter gosto raščene, se lahko koža malenkost vname zaradi mehanske iritacije. Kadar se vsi našteti dejavniki pojavljajo v kombinaciji s tanko kožo, se lahko ta pri prvem brazilkanju naslednji dan tudi malenkost olušči.

Oba pojava omilujemo in preprečujemo s posebno izbranimi proizvodi, ki jih uporabljamo pri delu. V ta namen uporabljamo naravne voske, depilirano kožo negujemo z nežnim mandljevim oljem, riževim pudrom s pomirjujočimi ekstrakti sivke, na željo stranke pa tudi s propolisovo ampulo.

6. Koliko časa zdrži takšna depilacija?

Depilacija z voskom na splošno omogoča 2-6 tedensko gladkost. Dlje časa, kot se dlačice odstranjuje z voskom, dlje časa traja gladkost. Za primerjavo bom dala svojo najstarejšo strankico, ki je pogum za brazilsko depilacijo sicer zbrala šele pred kratkim, noge pa si voska že, odkar pomni in to po tolikih letih počne samo še 3x/ letno.

7. Skrbi me higiena. Kako se zagotavlja neprenašanje raznih okužb?

Za začetek vas pričaka miza s podlogo, ki je namenjena samo vam.
Prav tako hlačke za enkratno uporabo.
Inštrumenti in pripomočki so sterilizirani, glave voskov dezinficirane, roke kozmetičarke pa urokavičene in razkužene.

8. Ali se ob menstruaciji brazilska depilacija odsvetuje?

V času mesečnega perila je telo malenkost bolj občutljivo (tudi) na bolečino. To je edini razlog, ki govori proti. Je pa v tem primeru uporaba tampona nujna.

9. Ali se moram na brazilsko depilacijo kako posebno pripraviti?

Kot pri vsaki depilaciji se tudi tukaj svetuje, da se približno dva dni pred tretmajem naredi nežen piling in kožo izdatno navlaži. Piling osvobodi morebitne vraščene dlačice, vlažilni preparati pa dlačice naredijo prožne in elastične, kar preprečuje njihovo lomljenje med depilacijo. Sicer pa je zaželjena osebna higiena, s tuširanjem pred obiskom kozmetičnega salona izkazujete spoštovanje do tistega, ki vas “brazilka”.

10. Ali se dlačice po brazilski depilaciji rade vraščajo?

Od vseh depilacij se pri depilaciji z voskom dlačice najmanj vraščajo. Vkolikor se to vseeno zgodi, svetujemo, kako odpraviti težavo.

 

Preberite tudi: Brazilska depilacija; Kako se je začelo

Komentiranje je onemogočeno..