Nega glivičnih okužb

30% prebivalstva trpi zaradi glivičnih okužb kože. Z antimikotičnimi mazili, ki so brez recepta na voljo v lekarnah (Canesten, Daktarin, Lamisil) jih dokaj hitro in uspešno pozdravimo.

8% prebivalstva pa ima to smolo, da jim glive napadejo nohte. Okužba lahko prizadene posamezen noht ali več nohtov hkrati, ki zgubijo lesk, porumenijo, se začno debeliti in drobiti, spremlja jih tudi značilen neprijeten vonj.

Onihomikoze z mazili in spreji žal ni mogoče pozdraviti. Pred leti je obstajal učinkovit lak na recept Loceryl, ki pa je zahteval pol letno, redno mazanje. In vsi so obupali, lak pa se je nehal prodajati. Edina rešitev, ki je preostala, je bilo sistemsko zdravljenje, ki pa je veliko zdravnikov še danes ne želi izvajati, saj ima resne stranske učinke.

Brez stranskih učinkov, hitro in neboleče, danes glivične okužbe nohtov obravnavamo z IPL+RF/ E-LIGHT laserjem.

KAJ LAHKO PRIČAKUJEM?

Pred tretmajem je priporočljivo noht zbrusiti. Da preprečite širjenje okužb, to prepustite nam! Nato obolela področja enakomerno pregrejemo in presvetlimo z lasersko svetlobo, ki poškoduje glivice ter stimulira imunski sistem in naravno obnovo nohta.

Količina terapij se razlikuje od prizadetosti nohtne plošče in trajanja okužbe. Za začetno stanje okužbe načeloma zadostujejo 3-4 terapije, za večjo prizadetost pa je potrebnih več terapij. Sama terapija osvetljevanja z IPL svetlobo traja le nekaj minut, občuti pa se majhen “špik” topline. Obsevana svetloba povzroči takojšnje odmrtje glivic, neestetski videz obolelega področja pa se dokončno odpravi šele takrat, ko nov noht preraste prizadetega.

Kako preprečiti širjenje okužb, kako preprečiti ponovno okužbo in ne nazadnje, navodila ter nasvete za uspešno zaključene tretmaje, posredujemo pri prvi obravnavi.

Kontraindikacije: Izvajanje tretmajev se odsvetuje pri nosečnicah in osebah, občutljivih na svetlobo.