imaš umetne trepalnice? ne, znam jih namazati.

Tako majhne in krhke, pa tako oboževane. Nekatere imajo kratke, druge dolge, spet tretje goste, četrte redke, zavihane in ravne, temne in svetle… vse pa imamo lahko zdrave in lepe.

Vsako stvar se da zakomplicirati, če se hoče, tudi nego trepalnic. Obstaja pa nekaj velikih malenkosti, ki vam jih bom izdala.

vodoodporne maskare

Vse se začne pri negi. Tudi kar se tiče trepalnic.

Če so izsušene in polomljene, ne bo nobena maskara naredila čudeža.
Kot prvo, vrzite v koš vse vodoodporne maskare ali pa njihovo uporabo vsaj omejite.

Vodoodporne maskare trepalnicam poberejo vso vlago, posledica pa so suhe, krhke in polomljene trepalnice, ki pospešeno izpadajo.

Poleg tega vodoodporne maskare nikakor ne morejo pričarati tistega globokega pogleda, saj je njihova sestava in s tem mazljivost drugačna. Imela sem priložnost preizkusiti tako in “navadno” maskaro istega proizvajalca, z enako krtačko. Končni efekt ni bil primerljiv. Edino, če so vam všeč pajkaste trepalnice? No, meni niso. Rada imam goste. Na kvadrat. In črne. A goste sem že omenila? 🙂

Posebna pozornost velja tudi pri odstranjevanju maskare. Nikoli ne drgnite po trepalnicah ter nikoli po nepotrebnem ne raztegujte kože okrog oči. Vodoodporne maskare odstranjujte izključno z oljem. Če pri roki ni primernega, bo tudi tisto za zrezke v redu. Super sta tudi olivno in ricinusovo olje. Naj omenim, da ricinusovo olje pospešuje rast trepalnic in pa tudi nohtov, zato nakup zagotovo ne bo zgrešen.

Sama naredim takole

Obraz, vključno z očmi, umijem bodisi s čistilnim mlekom, gelom ali penico. Obrišem do suhega. Na vatko ali prste nanesem par kapljic olja in z njim masiram predel okrog oči ter seveda, trepalnice. Od spodaj in od zgoraj. Nato oči umijem samo z vodo in obrišem z brisačo. Potem nadaljujem s tonikom in kremo, pri čemer oči seveda izpustim.

V nadaljevanju pride v poštev konkretna maskara.
Koliko smo z nakupom zadele ali zgrešile, žal opazimo šele doma. Je pa krtačka tista, ki jo lahko izberemo same. Krtačke, ki pričarajo volumen, trepalnice tudi povečajo, zato raje iščite takšne, kot samo tiste za podaljšanje.
Krtačke, ki so po celotni dolžini enako široke in imajo goste ščetine, so super za volumen. Jaz tistih “trikotnih” sploh ne registriram. Ali pa “redkih”. Upam, da veste, kaj mislim.

No, zdaj pa lahko začnemo

Ko napudrate obraz, napudrajte cel obraz. S tem mislim tudi veke in trepalnice. S tekočim pudrom in tistim v prahu oz. kamnu, če ga uporabljate. Na ta način bodo ličila dlje zdržala, ne bodo se topila, maskara pa bo prišla bolj do izraza.

Obroba oči je enkraten trik za optično poglobitev očesa. Vse kar hočemo pričarati z maskaro, bo obroba še poudarila. Priporočam zunanjo in notranjo obrobo.
Nanesite senčilo, poudarite obrvi in sedaj pride na vrsto magična epruvetka.

Opažam, da si punce trepalnice namažejo zelo na hitro, največkrat samo konice. Jaz si rada vzamem čas…

Maskara se nanaša v treh fazah

Najprej čisto pri korenu, nato na sredini- pred čemer krtačko ponovno pomočiš v tulec, na koncu pa še konice, pred čemer jo ponovno namočiš. Krtačko se ves čas obrača!

Če je maskara konkretna, kot rada rečem, trepalnice ne bi smele biti ne zlepljene, ne pajkaste. V vsakem primeru jih lahko počešeš s primernim glavničkom ter nato še enkrat potegneš s krtačko čez konice.

Sliši se, kot da je sedaj na trepalnicah cela kila maskare, pa temu ni tako. Ravne trepalnice pred nanosom maskare oblikujte s kleščami. Če se kje kaj razmaže, si pomagajte z oslinjenimi vatiranimi palčkami.

Komentiranje je onemogočeno..