čudež grenivkinih pečk

Ekstrakt grenivkinih pečk je učinkovit pri okrog 800 vrstah bakterij in virusov, okrog 100 vrstah glivic in celi vrsti enoceličnih parazitov. Nobeno drugo antimikrobno sredstvo se ne more pohvaliti s tako širokim spektrom delovanja.

Gre za močno, nestrupeno sredstvo, ki v primerjavi z ostalimi znanimi zdravili ne povzroča nikakršnega slabljenja imunskega sistema, ohranja koristno bakterijsko floro, je hipoalergeno in popolnoma naravno.

  • Zunanja uporaba

Ekstrakt naj bi praviloma uporabljali v razredčeni obliki. Izjeme tega pravila so v naslednjih zapisih posebej poudarjene. Za nekatere uporabe je navedeno, da je bolj primerna razredčitev z oljem, kot vodo. Za tako razredčevanje so najbolj primerna sezamovo, mandljevo, olivno ali avokadovo olje. Pri razredčevanju je potrebno ekstrakt vedno dobro premešati s topilom.

AFTE NA USTNI SLUZNICI

Afte so boleči majhni izpuščaji, ki jih povzročijo reaktivirani virusi herpesa.
Usta večkrat na dan spiramo z raztopino 10 kapljic ekstrakta v kozarcu vode. Poleg tega na afte z vatirano palčko nanašamo raztopino 2 kapljic ekstrakta na jedilno žlico vode.

HERPES NA USTNICAH (HERPES SIMPLEX)

Mehurčki na ustnicah se pojavijo, ko se prebudijo virusi spečega herpesa. Iz nekaj kapljic ekstrakta in ene jedilne žlice olja si pripravimo raztopino, ki jo z vatirano palčko 2-3x na dan nanašamo na prizadeta mesta. Pripravek pustimo, da deluje tudi čez noč. Pri vsakem znaku ponovnega pojavljanja mehurčkov postopek ponovimo.

AKNE, NEČISTA KOŽA, MOZOLJI

Navlažimo obraz, v vlažnih dlaneh razmažemo približno 5 kapljic ekstrakta in jih temeljito vmasiramo v obraz. Pustimo nekaj časa delovati, dobro speremo in obrišemo. Možno je, da se bo na koži pojavila rahla srbečica, kar je posledica temeljitega globinskega čiščenja. Ekstrakt ima dolgotrajno antiseptično delovanje.
Ekstrakt NE SME NIKOLI priti v oči! Če se to po naključju zgodi, jih je potrebno zelo dobro sprati z vodo in po potrebi poiskati zdravniško pomoč.

KOŽNI IZPUŠČAJI

Pri nespecifičnih kožnih izpuščajih je treba najprej storiti vse, da ugotovimo vzrok. Tudi, če to ni mogoče, ponuja ekstrakt grenivkinih pečk veliko možnosti za izboljšanje stanja. 10 kapljic ekstrakta dobro zmešamo z oljem. Nanašamo 2-3x dnevno in opazujemo učinek. Če se pokaže izboljšanje, nadaljujemo s terapijo, dokler simptomi ne izginejo.

DERMATITIS

Pri umivanju v načelu ne uporabljamo mila. Po umivanju na prizadeta mesta nanesemo mešanico iz 10 kapljic ekstrakta in 1/4 dl olja.

LUSKAVICA (PSORIAZA) in PASOVEC

10 kapljic ekstrakta zmešamo z 1/4 dc in 2x dnevno mažemo na obolela mesta. V primeru izboljšanja nadaljujemo s terapijo.

EKCEMI

Pri suhih ekcemih pripravimo raztopino iz 10 kapljic ekstrakta in 1/4 dl olja in jo nanesemo na ekcem. Če so ekcemi zelo majhni, lahko na njih nanesemo kapljico čistega ekstrakta.

KOPRIVNICA

Uporaba ekstrakta se dobro obnese tudi pri zdravljenju koprivnice. Na srbeča mesta nanesemo običajno mešanico iz 10 kapljic ekstrakta in 1/4 dl olja.

BRADAVICE, KURJA OČESA

Odstranjevanje bradavic zahteva nekaj potrpljenja. Redno, vsak dan 2x, na bradavico namažemo nekaj kapljic ekstrakta.

KOŽNE GLIVICE

Glivična obolenja so lahko zelo dolgotrajna, toda ekstrakt grenivkinih pečk se je, zaradi svojega izvrstnega fungicidnega delovanja, izjemno dobro izkazal pri njihovem zdravljenju. Čist ekstrakt vtiramo v prizadeta mesta čimbolj redno, vsaj 2x dnevno.
Z zdravljenjem nadaljujemo še nekaj časa po izginotju simptomov!

VNETJE NOŽNICE (VAGINITIS)

Do vnetja nožnice lahko pride zaradi okužbe z bakterijami, glivicami ali paraziti.
Nožnico spiramo najmanj teden dni s pripravkom iz 1-3 kapljic ekstrakta in 1/4 l tople vode, ki ga dobro premešamo. Pomagamo si lahko z injekcijsko brizgalko ali “ženskim tušem”, ki ga dobimo v specializiranih trgovinah.
Dodatna možnost je, da s pripravljeno mešanico prelijemo tampon in ga vstavimo za 1-6 ur. V ta namen lahko ekstrakt, namesto z vodo, razredčimo s sezamovim oljem. Tako hkrati negujemo sluznico in jo varujemo pred izsušitvijo. Poleg tega med pranjem spodnjega perila, zadnji vodi za splakovanje, dodamo 20 kapljic ekstrakta, da preprečimo ponovno okužbo.

Če so infekcijo izzvale glivice (candida albicans), je treba zgoraj opisane postopke uporabljati še nekaj časa po ozdravitvi.

  • Notranja uporaba

Praviloma jemljemo 3-15 kapljic ekstrakta, razredčenih s polnim kozarcem vode, 2-3x dnevno toliko časa, da izginejo bolezenski znaki. Ker kapljice vsebujejo glicerin, jih je potrebno dobro zmešati z vodo. Komur je okus preveč grenak, lahko popije ekstrakt tudi s kozarcem sadnega soka.
Priporočljivo je, da začnemo z manjšo dozo, ki jo počasi povečujemo. Za to je več razlogov. najpomembnejši razlog je t.i. “faza odmiranja”. Ko bakterije, glivice ali drugi povzročitelji bolezni odmirajo, sproščajo toksine, ki lahko povzročijo slabše počutje ali utrujenost. Reakcija te vrste nastopi večinoma le pri prvem zdravljenju z ekstraktom grenivkinih pečk ali kadar je premor med dvema terapijama zelo dolg.
Pri pojavu take reakcije se priporoča zmanjšanje doze ali zadrževanje doze na nizkem nivoju in njeno počasno povečevanje.

3-5% ljudi reagira alergično na citrusove sadeže in bi lahko kazali tudi povečano občutljivost na ekstrakt grenivkinih pečk. Kdor ima težave zaradi take alergije, naj začne z eno kapljico ekstrakta v kozarcu vode ali poizkusi z manj kislim uprašenim ekstraktom.
Osebe z občutljivim želodcem lahko včasih reagirajo z rahlim občutkom zavračanja. Temu se izognemo tako, da ekstrakt zaužijemo po jedi in prav tako začnemo z manjšo količino, na katero se želodec načeloma zelo hitro navadi.

Vsa navodila v zvezi z doziranjem so splošne smernice, ki v posameznih primerih odstopajo, zato je VEDNO POTREBNO UPOŠTEVATI NAVODILA NA EMBALAŽI.

Več o čudežu iz grenivkinih pečk si preberite v knjigi: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Čudež iz grenivkinih pečk

 

Povzeto po: S. Sharamon, B. Baginski: Čudež iz grenivkinih pečk (str. 16-18, str. 27-51)

Komentiranje je onemogočeno..